Egyéb

5 dolog, amit tudj az esküvői meghívókkal kapcsolatban

Szinte már minden készen áll a nagy napra, meg van a helyszín, kitűztétek az időpontot, megvan a fotós, videós és a ruha is lefoglalva. Már “csak” meg kell hívni a vendégeket. Az alábbiakban 5 olyan hasznos tanácsot szeretnék veletek megosztani, amit ha betartatok nem lehet a meghívókkal sem gond.

  1. Selyem papírt a borítékba!

Többektől hallottam, hogy saját készítésű meghívót, vagy saját kézzel írt meghívót küld a barátoknak, rokonoknak. Viszont gyakran előfordul, hogy az összehajtott kártyában a még friss tinta megfogja a másik oldalt. Erre megoldás lehet a selyempapír, ami egyrészt nagyon elegánssá teszi a meghívót, másrészt nem engedi, hogy tintás legyen minden vagy épp elkenődjön az írás.

2. Borítékhoz illő meghívó

Érdemes olyan alakú meghívót választani, ami belefér egy szabvány méretű borítékba, így nem kell plusz költséget fizetned a postán. Persze ez nem egy óriási összeg, hiszen pár forintról beszélünk egy darab esetében, de tudjátok: sok kicsi sokra megy…

3. Ne nyalogasd a ragasztó csíkot!

A borítékok lezárásánál ne alkalmazd a nyalogatós módszert, egyrészt mert szörnyű íze van, másrészt ki tudja mi kerül a szervezetedbe a sok boríték után. Inkább használj celluxot (tixót) vagy valamilyen ragasztót. Hogy szép legyen, használhatsz különleges matricát, vagy akár selyemszalagot is. De arra figyelj, hogy csak az utóbbiak használatával nem a legbiztonságosabb a lezárás.

4. Sose add fel a meghívókat egy utcai postaládába dobással!

Ha szeretnéd, hogy biztonságban legyenek a feladott meghívók, akkor mindenképp menj be a hozzád legközelebb lévő postára és ott add fel! Az utcán elhelyezett postaládák is praktikusak, de mire onnan a postára kerül, biztosan megsérül. Hiszen legalább fél napot a postás táskájában utazik. Kár lenne a csodás meghívókért!

5. Tedd személyessé a meghívó borítékát!

Első körben azt ajánlom, hogy saját magad címezd meg a borítékot. Bár nem mindegyik posta örül neki, hogy a boríték külső részét is egyedi rajzok, motívumok díszítik, hiszen nekik arra még ragasztani kell egy s mást. De azért van azon a borítékon elég hely, ki tudod használni! 😉

A szolgáltatóról

Relatív hozzászólások

Szólj hozzá!!

Válaszolj

Az e-mail címed nem lesz közzétéve!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..