Amint belevágtok az esküvő szervezésébe, azonnal jön az első kérdés, hogy milyen színben gondolkodjatok. Első körben érdemes átgondolni, hogy melyek a kedvenc színeitek. Ha ezek megvannak, abból könnyedén összeállíthattok egy színpalettát. A paletta összeállításában segítségetekre lehet a helyszín is (persze ha már meg van a helyszín). Milyen színek illenek a helyhez, milyen dekorációs lehetőségek vannak, stb. Szokták mondani, hogy a fehérnek is ezer árnyalata van, miért ne játszhatnák a színekkel? 🙂 Bolondítsd meg egy kis zölddel, halvány barackkal és máris egy elegáns, finom paletta születik.

Számos helyen 5-8 szín is szerepel egy palettán, természetesen finom színekről beszélünk, hogy egymáshoz könnyen passzíthatók legyenek. Viszont érdemes azon elgondolkodni, hogy egy-egy szín erősebb változatát is megjeleníthetjük. De csak egy szín legyen az, ami domináns, különben elveszik a finom hangulat.

Érdemes az interneten (pl. Pinterest) körbenézni és képeket válogatni, amin a kedvenc színek, árnyalatok megelevenednek. Inspiráld magad és légy bátor. Játssz a színekkel! Tetszik a kék? Hát keress egy tengerparti képet és indulj ki abból!

Ha meg van a fő színed, ami köré felépítettél egy palettát, akkor már “csak” annyi a dolgod, hogy azt beépítsd az esküvőd összes elemébe. Csokor, asztaldísz, ültetőkártya, meghívó…

A tervezést követheti a kivitelezés. Nincs más dolgod, mint megtalálni a megfelelő szolgáltatót, aki segít megvalósítani az álmaid.

Nézz körül a szolgáltatóink között is és kérj ajánlatot! 🙂

Szinte már minden készen áll a nagy napra, meg van a helyszín, kitűztétek az időpontot, megvan a fotós, videós és a ruha is lefoglalva. Már “csak” meg kell hívni a vendégeket. Az alábbiakban 5 olyan hasznos tanácsot szeretnék veletek megosztani, amit ha betartatok nem lehet a meghívókkal sem gond.

  1. Selyem papírt a borítékba!

Többektől hallottam, hogy saját készítésű meghívót, vagy saját kézzel írt meghívót küld a barátoknak, rokonoknak. Viszont gyakran előfordul, hogy az összehajtott kártyában a még friss tinta megfogja a másik oldalt. Erre megoldás lehet a selyempapír, ami egyrészt nagyon elegánssá teszi a meghívót, másrészt nem engedi, hogy tintás legyen minden vagy épp elkenődjön az írás.

2. Borítékhoz illő meghívó

Érdemes olyan alakú meghívót választani, ami belefér egy szabvány méretű borítékba, így nem kell plusz költséget fizetned a postán. Persze ez nem egy óriási összeg, hiszen pár forintról beszélünk egy darab esetében, de tudjátok: sok kicsi sokra megy…

3. Ne nyalogasd a ragasztó csíkot!

A borítékok lezárásánál ne alkalmazd a nyalogatós módszert, egyrészt mert szörnyű íze van, másrészt ki tudja mi kerül a szervezetedbe a sok boríték után. Inkább használj celluxot (tixót) vagy valamilyen ragasztót. Hogy szép legyen, használhatsz különleges matricát, vagy akár selyemszalagot is. De arra figyelj, hogy csak az utóbbiak használatával nem a legbiztonságosabb a lezárás.

4. Sose add fel a meghívókat egy utcai postaládába dobással!

Ha szeretnéd, hogy biztonságban legyenek a feladott meghívók, akkor mindenképp menj be a hozzád legközelebb lévő postára és ott add fel! Az utcán elhelyezett postaládák is praktikusak, de mire onnan a postára kerül, biztosan megsérül. Hiszen legalább fél napot a postás táskájában utazik. Kár lenne a csodás meghívókért!

5. Tedd személyessé a meghívó borítékát!

Első körben azt ajánlom, hogy saját magad címezd meg a borítékot. Bár nem mindegyik posta örül neki, hogy a boríték külső részét is egyedi rajzok, motívumok díszítik, hiszen nekik arra még ragasztani kell egy s mást. De azért van azon a borítékon elég hely, ki tudod használni! 😉

Minden évben új és új trend köszönt be az esküvők világába. 2017-ben is így lesz, ugyanis minden menyasszonynak éreznie és éreztetnie kell azt a bizonyos “wow” faktort. Tudjátok, amitől mindenki beájul. 🙂 Az idei évben ezt egyáltalán nem lesz nehéz elérni, hiszen a színek, a kiegészítők mind csodás megjelenést biztosítanak. De lássuk is, hogy mitől döglik a légy, azaz mitől érzi majd mindenki azt, hogy ez az esküvő valami über csodás volt. 🙂

Megjelenés:

Azt hiszem az időtlen eleganciát emelném ki, aminek az előszelét már 2016-ban is megtapasztalhattátok. Látható volt, hogy nagyon sok menyasszony a vintage dekor mellett tette le a voksát. Csipkés üvegek, barna, bézs valamint halvány színek, madárkalitka stb. Idén sem lesz ez másképp, annyi különbséggel, hogy kellett bele egy csavar. Ez a csavar lesz az elegancia. Míg az elmúlt évek vintage díszítése kapcsán az első gondolatunk az volt, hogy legyen egy elhagyott ipari épületben, egy tanyán, egy régi elavult tárgyakkal körbe vett épületben. Addig 2017-ben már ugyanez egy kifinomult, elegáns helyen megvalósítva érvényesül. Valami régi, valami új. De örök!

Színekben még mindig erős a szeretet színe, a rózsaszín (halvány). De egyre inkább előtérbe kerülnek a fémes színek. Arany, ezüst még mindig nagy kedvenc és nem is csoda, hiszen emelkedetté, pompássá teszi a dekorációt. Továbbá észrevehettétek, hogy idén sok szürke-kék, szürke-barna kiegészítőt lehetett látni. Pl. nagyon sok meghívót is lehetett látni ezekben a színekben. Ezeket a színeket azoknak a menyasszonyoknak ajánlanám főként, akik klasszikus de mégis kifinomult esküvőt terveznek.